Фото: прес-служба ДБР

"Ленд-ліз" від окупантів: ДБР виявило на Харківщині зенітну установку й 10 тонн боєприпасів росіян

Працівники Державного бюро розслідувань виявили на звільненій території Харківської області чергову схованку із російською зброєю, яку окупанти не встигли забрати із собою під час відступу. Схрон обладнали у лісосмузі на території Великобурлуцького району.

Про це повідомляє прес-служба правоохоронного відомства.

У схованці були протитанкові гранати, різноманітні міни, гранатомети, осколково-фугасні заряди, ящики з набоями різного калібру, касетні боєприпаси. Загальна вага знайденої зброї понад 10 тонн. Крім того, рашисти залишили в лісосмузі ще й протитанкову керовану ракету та зенітну установку "ЗУ-23".

У ДБР вказують, що зброя могла належати мотострілецькому полку 11-го армійського корпусу берегових військ РФ. Черговий "ленд-ліз" відомство готує для передачі одній з бригад ЗСУ.

"Українські ж захисники кажуть, символічно, що зброя з якою окупанти прийшли на нашу землю, буде використана проти них самих", — зауважують правоохоронці.

Нагадаємо, у травні ДБР знайшло на території Харківської області ретельно замасковану схованку, у якій російські окупанти заховали реактивні штурмові гранатиЗа даними правоохоронців, 18 одиниць боєприпасів були приховані на території однієї з лісосмуг в Чугуївському районі. Схованку перед відступом обладнали військовослужбовці Третього батальйону 101 полку РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.06.2023 14:05