Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Лише дозволу на удари по Росії західною зброєю буде мало, — Зеленський

Українським військовим потрібне відповідне озброєння для того, щоби протистояти російській агресії. Тому Україна очікує від західних партнерів не лише дозволів на завдання ударів по Росії.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час брифінгу в Запоріжжі.

За його словами, Україна зараз працює з партнерами, щоби вони дозволили атакувати територію Росії переданою зброєю. Це питання залежить від США, Британії, Франції та Німеччини, оскільки у них є відповідні ракети та дрони.

"Станом на сьогодні лише дозволити — цього теж мало. Потрібен не лише дозвіл, треба й отримати цю далекобійну зброю. Ми отримали не все, що хотіли б застосувати. І це не просто така фантазія, що ми хотіли би це застосувати, а були домовленості, щоб усе це отримати", — наголосив український президент.

Раніше Зеленський, звертаючись до провідних країн Заходу, теж акцентував, що Україні просто необхідний дозвіл на далекобійність. Це потрібно для того, щоби повністю захищати Україну й українців. Також українські сили варто забезпечити далекобійними снарядами та ракетами.

До речі, Україна активно працює над зменшенням вартості зброї, під час її виготовлення співпрацює з приватним сектором. Нещодавно презентували нову далекобійну ракету-дрон під назвою "Паляниця", яка коштує менше мільйона доларів.

Нагадаємо, що сьогодні прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф прибув у Запоріжжя. Разом із президентом України Володимиром Зеленським він відвідав "перший тематичний урок в одному з навчальних закладів міста", де гості поспілкувалися з учнями.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.09.2024 18:51