Візит у запорізьку школу. Джерело: сторінка Діка Схоофа в мережі X

Прем’єр Нідерландів перебуває у Запоріжжі: із Зеленським відвідав школу, оголосив про новий пакет допомоги (фото, відео)

У понеділок, 2 вересня, прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф прибув у Запоріжжя. Разом із президентом України Володимиром Зеленським він відвідав "перший тематичний урок в одному з навчальних закладів міста", де гості поспілкувалися з учнями.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський на своїй сторінці в мережі X.

Про візит нідерландського прем’єра раніше не повідомлялося з міркувань безпеки. Це його перший візит в Україну після складання присяги на початку липня.

Дік Схооф у Запоріжжі оголосив про новий пакет підтримки Києва на понад 200 мільйонів євро. Про це він теж написав у мережі X.

За його словами, під час візиту до Запоріжжя він запевнив, що Україна може розраховувати на подальшу підтримку та залучення Нідерландів. Прем’єр також висловив захоплення мешканцями міста, які продовжують жити за декілька десятків кілометрів від фронту.

"Ми повинні зробити все можливе, щоб допомогти Україні продовжувати йти вперед. Не лише на лінії фронту, але й у повсякденному житті людей. Саме тому Нідерланди надають новий значний пакет підтримки на суму понад 200 мільйонів євро", — зазначив він.

Нідерландський прем’єр уточнив, що пакет спрямують насамперед на захист та ремонт енергетичної інфраструктури, а також передбачає додаткове фінансування гуманітарної допомоги.

"Мій перший візит до України як прем'єр-міністра Нідерландів підтвердив моє переконання в тому, що ми повинні продовжувати підтримувати Україну", — підсумував Схооф.

Нагадаємо, що в останній день серпня Нідерланди оголосили про надання Україні 28 гусеничних машин Viking Bandvagn S10. Це броньовані амфібійні всюдиходи, які складаються з двох частин, з'єднаних одна з одною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.09.2024 16:52