Гусеничні машини Viking Bandvagn S10. Джерело: сторінка Рубена Брекельманса в мережі X

Нідерланди передають Україні 28 гусеничних всюдиходів: яка їх особливість

Нідерланди оголосили про надання Україні 28 гусеничних машин Viking Bandvagn S10. Це броньовані амфібійні всюдиходи, які складаються з двох частин, з'єднаних одна з одною.

Про це заявив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс, залишивши відповідний допис на своїй сторінці в мережі X.

Очільник нідерландського міноборони наголосив, що Україна "відчайдушно потребує нашої допомоги в боротьбі з російським агресором".

"Зараз Нідерланди постачають 28 гусеничних машин Viking. Корпус морської піхоти підготував для цього українських військових. Наша підтримка України продовжує тримати Росію на відстані", — додав він.

Viking Bandvagn S10 — це броньовані амфібійні всюдиходи, які складаються з двох частин, з'єднаних одна з одною. Машини вагою близько 11 тонн можуть пересуватися по воді зі швидкістю пішохода. На озброєнні Нідерландів перебувають десятки цих всюдиходів, їх із 2021 року вирішили замінити на сучасніші.

Брекельманс не уточнив, чи прибули перші Viking Bandvagn S10 в Україну та чи планується надання додаткових машин. Раніше про цю військову допомогу Україні на офіційному рівні не повідомлялося.

Раніше стало відомо, що Нідерланди закуповують для України 51 мобільний радар для виявлення безпілотників. Українські воїни можуть отримати їх вже цього року.

Нагадаємо, вчора командувач Збройних сил Нідерландів Онно Айхельсхайм заявив, що Україна має право застосовувати винищувачі F-16, які їй передали Нідерланди, на російській території. Немає жодних обмежень на використання і дальність польоту американських винищувачів за умови дотримання законів війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.08.2024 20:53