Фото: Офіс президента

Нідерланди дозволили ЗСУ використовувати F-16 на російській території

Україна має право застосовувати винищувачі F-16, які їй передали Нідерланди, на російській території. Немає жодних обмежень на використання і дальність польоту американських винищувачів за умови дотримання законів війни.

Про це заявив командувач Збройних сил Нідерландів Онно Айхельсхайм, пише NOS. 

"Україна може використовувати ресурси, які ми надаємо, за своїм бажанням, за умови дотримання гуманітарного права війни", — зауважив він.

За словами Айхельсхайма, Сполучені Штати Америки з цим частково згодні. Він наголошує, що у Вашингтона інші обмеження, але вони також поставили й інші системи озброєння.

"Ми, безумовно, єдині в тому, щоб гарантувати, що Україна виграє війну. Я думаю, що ми докладаємо всіх зусиль, щоб це сталося", — додав військовий.

Варто зауважити, що Нідерланди передали України 24 винищувачі F-16.

Раніше, а саме 27 серпня, міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш повідомляв, що Варшава зможе передати Україні свої винищувачі МіГ-29 тільки після того, як отримає більш сучасну заміну. Йдеться про американські літаки F-35.

"Тільки після отримання нових літаків можна буде по-іншому розпоряджатися старими літаками, такими як МіГ-29, які зараз все ще використовуються зокрема для виконання місій із захисту польського повітряного простору. Тоді ми будемо ухвалювати рішення", — додав він.

Нагадаємо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни повідомляли, що Україні необхідно продовжити зусилля щодо знищення російських засобів протиповітряної оборони в російському тилу та на окупованій території за допомогою західної зброї великої дальності. Це дасть можливість ефективно використовувати літаки F-16.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.08.2024 00:22