Фото: F-16. Джерело: Офіс президента

У НАТО показали, як українські пілоти проходили підготовку на F-16 (відео)

У Північноатлантичному альянсі показали, як українські пілоти проходили навчання на американських винищувачах F-16, які вже прибули до України.

Відповідне відео опублікувала прес-служба НАТО у соцмережі X (Twitter). 

"В Україну прибули F-16. Подивіться, як данські інструктори навчають українських пілотів, техніків і наземний персонал керувати винищувачами та обслуговувати їх", — йдеться у повідомленні.

Український пілот винищувача F-16 з позивним Moonfish зазначає, що літати на F-16 дуже цікаво, хоча й радянські літаки МіГ, які є на озброєнні Повітряних сил Збройних сил України, не можна назвати надто нудними.

"Проте F-16 однозначно більш адаптивний, він рухається дуже легко", — наголошує військовий.

Водночас командувач військово-повітряних сил Данії генерал-майор Ян Дам додає, що F-16 є досить старою моделлю, проте кілька разів проходили модернізацію. За його словами, наразі це дуже сучасний літак, який можна порівняти із найкращими західними винищувачами.

У НАТО наголосили, що перші винищувачі F-16 Україні передала Данія, також літаки надають Нідерланди, Бельгія та Норвегія.

Нагадаємо, раніше речник Держдепартаменту Сполучених Штатів Амеркии Метью Міллер повідомляв, що наявність винищувачів F-16 в української армії не змінює позицію Вашингтона стосовно ударів американською зброєю по Російській Федерації. Подальші розширення дозволів будуть залежати від ситуації на полі бою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.08.2024 11:27