Фото ілюстративне зі соцмереж

"Лізуть звідусіль": рашисти змінили тактику під час третьої хвилі наступу на Авдіївку

Російські загарбники розпочали вже третю з початку жовтня хвилю наступу на Авдіївку. Штурмові дії ворога відбуваються практично без перерв з усіх напрямків.

Про це заявив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі телемарафону "Єдині новини". За його словами, ці атаки мають певні відмінності від попередніх.

"Лізуть з усіх напрямків: з флангів, з Півдня, з Півночі — як вони робили це й раніше. На промку полізли, плюс намагаються певні штурмові дії проводити з боку Донецька через Спартак під Авдіївкою. Лізуть з усіх боків. Дуже багато застосовують піхоти. На промку поїхала техніка. Там є асфальтне покриття. Воно пошкоджене, зруйноване, але основа певна є. Техніку вони там пускають", — розповів він.

Начальник Авдіївської міської військової адміністрації також додав, що, на відміну від попередніх хвиль наступу, нині окупанти не сунуть колонами.

"Перша — взагалі йшли, як на парад. Друга — колони розділили та щонайменше з трьох напрямків намагалися йти. Зараз вони відкрили четвертий напрямок — з боку Донецька, зі Спартака. Плюс додали промку. Більше намагаються розтягнути по лінії фронту", — зазначив Барабаш.

Він додав, що нині погода не дає загарбникам можливості нарощувати застосування техніки. Однак щойно земля підсохне чи підмерзне, використання техніки росіянами значно зросте. Наразі на Авдіївському напрямку загарбники активно застосовують авіацію. Окупанти скидають керовані авіабомби, а днями суттєво збільшили застосування касетних бомб. Щодня кількість авіабомбових ударів вимірюється десятками. Лише Авдіївку загарбники обстрілюють по 30-40 разів за добу.

"Касетами" вони по місту не працюють. Більше працюють по позиціях навколо міста. По місту використовують КАБи. Найбільше працюють КАБами-500. У середньому — від восьми до 20 авіабомбових ударів за добу відбувається по місту", — наголосив Барабаш.

Нагадаємо, командувач Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Тарнавський 23 листопада підтвердив, що на Авдіївському напрямку окупанти розпочали третю хвилю наступу. Загалом, на Таврійському напрямку, втрати ворога у живій силі та бронетехніці зростають.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.11.2023 11:55