Лукашенко запевнив українців у щирості намірів та всебічній підтримці

21 ЛИПНЯ 2017 16:28

Під час зустрічі Порошенка та Лукашенка Президенти двох країн домовилися про активізацію економічних відносин та подальший розвиток прикордонної співпраці, повідомляє сайт TrueUA.

«Ми далекі від колишніх досягнень українсько-білоруської співпраці, коли річний товарообіг був майже 8 мільярдів доларів ... Співголови спільної міжурядової комісії запевнили нас, що впродовж двох років ми досягнемо цього рівня, а може і перевершимо», – сказав білоруський лідер під час підсумкової прес-конференції.

Лукашенко сказав, що є тисячі позицій товарів, які Україна і Білорусь можуть спільно виробляти й продавати – трактори, комбайни, ліфти тощо. «Думаю, сьогоднішня зустріч дасть новий імпульс нашій економічній співпраці», – заявив він.

За його словами, лідери двох країн узгодили підходи до подальшого розвитку прикордонної співпраці. Окрім цього Олександр Лукашенко запевнив Петра Порошенка, що Україні не варто хвилюватися із-за білорусько-російських навчань та тим більше – збройних провокації з боку Білорусі.

«Переконаний, що сьогоднішня угода послужить динамічному розвитку двох країн, зміцненню дружби між нашими народами», – додав він.

Політика, 21.07.2017 16:28