Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

Магнітні бурі у липні: які дні будуть небезпечними

На другий місяць літа прогнозують декілька відчутних магнітних бур. Першу очікують з 1 по 3 липня (слабка магнітна буря), другу — з 14 по 16 липня (середня магнітна буря). Ще одна магнітна буря зеленого рівня накриє Землю з 14 по 16 липня — вона вважається слабкою.

Про це йдеться у щомісячному огляді TrueUA "Перерахунок субсидій, вступна кампанія та бронювання в "Дії": які зміни відбудуться з 1 липня".

Всі три геомагнітні шторми очікують у першій декаді місяця. Але це не означає, що надалі їх не буде. Експерти Meteoagent постійно оновлюють інформацію.

У метеозалежних можуть бути: головний біль, запаморочення, нудота і блювота, біль у суглобах і м'язах, висока температура, підвищений тиск та безсоння.

У ці дні рекомендується: більше відпочивати, гуляти на свіжому повітрі, правильно харчуватися та дотримуватися режиму сну.

Варто зазначити, що наймасштабніша магнітна буря в історії була зафіксована в 1859 році та тривала з 28 серпня по 2 вересня. Ця подія отримала назву на честь англійського астронома Річарда Керрінгтоона. Молодий англійський вчений перший помітив, що Сонце вкрилося незвично великими плямами. Їх було добре видно, навіть без оптичних приладів. Поверх плям спалахнули дві кулі, які дуже швидко росли та були наскільки яскравими, що затьмарили блиск Сонця. Явище тривало, близько п'яти хвилин.

Пройшло 17 годин та над Сполученими штатами Америки ніч стала днем: було світло від зелених і малинових спалахів сяйва. Можна було подумати, що міста охоплені вогнем. Таке видовище спостерігали також і жителі Куби, Ямайки, Гавайських островів, котрі ніколи раніше нічого подібного не бачили. Відмова телеграфних систем спостерігалася по всій Європі й Північній Америці. З апаратів сипалися іскри, жалячи телеграфістів і підпалюючи папір.

Нагадаємо, у травні сталася магнітна буря, яка викликала яскраві полярні сяйва на Землі та була наскільки сильною, що її наслідки були відчутні навіть на дні океану. Це дивовижний показник того, наскільки потужним був сонячний шторм, що накрив планету.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 01.07.2024 12:26