Фото ілюстративне зі соцмереж

Майора Росгвардії судитимуть за викрадення міського голови з Херсонщини

За викрадення міського голови одного з населених пунктів Скадовського району Херсонської області судитимуть майора Росгвардії. Він має громадянство України.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура, прокурори якої скерували до суду обвинувальний акт стосовно 37-річного майора Росгвардії за фактом віддання наказу на порушення законів і звичаїв війни.

Слідство встановило, що обвинувачений — громадянин України — після анексії Криму з 2014 року служив начальником інженерно-технічного відділення ОМОН "Беркут" Росгвардії у Криму, зокрема, в Севастополі.

"У березні 2022 року, перебуваючи на території тимчасово окупованого Скадовського району Херсонської області, віддав наказ підпорядкованим йому військовим незаконно затримати міського голову одного з населених пунктів. Підлеглі обвинуваченого застосовуючи силу викрали цивільного чоловіка з його робочого місця, посадили у мікроавтобус та помістили в одне з облаштованих місць несвободи", — пояснили в прокуратурі.

Підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, сьогодні прес-служба Державного бюро розслідувань повідомила, що від початку повномасштабного вторгнення Росії ДБР відкрило та відпрацювало майже 1,9 тисячі кримінальних проваджень. Йдеться про злочини проти національної безпеки України. Таким чином триває системна робота з викриття державних зрадників і колаборантів. У кримінальних провадженнях збирають докази та показання свідків, опрацьовують інші матеріали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.11.2023 14:54