Фото: Генштаб ЗСУ

Майже 30 бойових зіткнень: у Генштабі розповіли, де найактивніше штурмують окупанти

Від початку доби на фронті відбулося 83 бойових зіткнень. Найгарячіша обстановка сьогодні протягом дня залишалася на Покровському напрямку. Тут рашисти атакували позиції українських військових майже 30 разів. Проте наші захисники стримують натиск ворога та завдають противнику значних втрат.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Покровському напрямку окупанти не зменшують наступальних дій. Від початку доби ворог 27 разів атакував оборонні рубежі українських захисників. Наразі тривають 12 штурмових дій в районах Пантелеймонівки, Воздвиженки, Новоолександрівки, Прогреса та Новоселівки Першої. Окрім того, рашисти загалом скинули сім КАБів біля Вовчого, а НАРами били у бік Олександрополя та згаданої раніше Новоселівки Першої.

На Харківському напрямку без особливих змін — окупанти безуспішно 11 разів атакували позиції ЗСУ у районах Глибокого, Тихого і Вовчанська. Також ворог скинув понад десяток КАБів поблизу шести різних населених пунктів.

На Куп’янському напрямку відбулись безуспішні спроби окупантів просунутись вперед у районах Петропавлівки, Глушківки, Андріївки та Стельмахівки. Ситуація тут контрольована.

На Лиманському напрямку кількість спроб окупантів покращити тактичне положення збільшилась до дев’яти. Сім з цих боєзіткнень тривають в районах сіл Макіївка та Невське.

На Сіверському напрямку сьогодні ЗСУ вісім разів жорстко припинили активність загарбників біля Виїмки, Переїзного, Верхньокам’янського та Спірного.

На Краматорському напрямку продовжуються бої в районах Часового Яру і Васюківки. Ворог зазнав невдачі ще у трьох атаках — неподалік Новомаркового, Оріхово-Василівки та Іванівського.

На Торецькому напрямку триває бій у двох локаціях неподалік Залізного. Два наступи рашистів там вже відбито. Чотири атаки біля Північного також були невдалими. Ще одну ворожу атака поблизу Торецька ЗСУ успішно завершили. По цьому місту терористи сьогодні завдали аж п’ять авіаударів.

На Курахівському напрямку продовжуються дві атаки загарбників біля Красногорівки. Ситуація під контролем Сил оборони. Ще п’ять штурмів відбито там же та в районі Костянтинівки. Ворог зазнав втрат. 

На Времівському, Оріхівському та Придніпровському напрямках українські воїни відбили по одній атаці окупантів. Також ворог бив некерованими ракетами біля Урожайного та скинув КАБи по районах Малої Токмачки і Кам’янського.

На інших напрямках фронту ситуація без особливих змін.

Втрати РФ

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 року по 22 липня 2024 року орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 567 760 (+1 050);
  • танків — 8 284 (+18);
  • бойових броньованих машин — 15 980 (+17);
  • артилерійських систем — 15 637 (+51);
  • реактивних систем залпового вогню — 1 123 (+2);
  • засобів протиповітряної оборони — 900 (+4);
  • літаків — 362 (+0);
  • гелікоптерів — 326 (+0);
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня — 12 475 (+73);
  • крилатих ракет — 2 401 (+0);
  • кораблів / катерів — 28 (+0);
  • підводних човнів — 1 (+0);
  • автомобільної техніки й автоцистерн — 21 138 (+102);
  • спеціальної техніки — 2 637 (+21).

Нагадаємо, що, за інформацією британських розвідників, російське військове керівництво все частіше використовує проти України непідготовлені військові формування. Такі підрозділи зазнають великих втрат при наступальних операціях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.07.2024 17:15