Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Максимально шкідливий рівень забруднення: два міста на Заході України накрив їдкий запах і пил

У п'ятницю, 25 жовтня, в Івано-Франківську та Тернополі було зафіксовано погіршення стану якості повітря. Громадянам варто зачини вікна та уникати тривалого перебування на вулиці.

Як повідомляє система екологічного моніторингу SaveEcoBot, в обох містах зафіксували шкідливий рівень забруднення повітря. Індекси його якості становили 158 в Івано-Франківську та 155 у Тернополі.

Відомо, що основним забрудником повітря є дрібнодисперсний пил. Зокрема, місцеві мешканці повідомляли про димку з їдким запахом. Окрім жахливої видимості та смороду, у декого з людей присутній дискомфорт під час дихання. 

Наразі в Івано-Франківську індекс якості повітря становить від 49 до 85. Рівень забрудненості повітря відрізняється у різних районах міста.

Забруднення повітря у Івано-Франківську

Скриншот із сайту SaveEcoBo

Водночас у Тернополі індекс якості повітря коливається від 45 до 78. Якість повітря у місті відрізняється залежно від району.
 
Індекс якості повітря у Тернополі

Скриншот із сайту SaveEcoBo

За даними ЗМІ, через забруднення повітря, до Івано-Франківська вже направили фахівців для проведення контрольних замірів якості повітря. 
 
Нагадаємо, 22 жовтня у Києві фіксували значне погіршення якості повітря. Найбільше забруднення спостерігався у Деснянському і Дніпровському районах столиці. Місцями рівень забруднення досягав шкідливого та небезпечного для здоров'я. 
 
Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 25.10.2024 15:43