Фото: Facebook/Генштаб ЗСУ

Малоймовірно, що Росія спробує форсувати Дніпро штурмом, — британська розвідка про бої на Кінбурнській косі

Бойові дії та розвідка на дельті Дніпра тривали з листопада 2022 року. Тоді Росія вивела свої війська із західного берега Дніпра, на складній мережі островів і водних шляхів, що і становлять дельту.

Про це свідчать дані британської розвідки, опубліковані у Twitter.

Розвідувальники стверджують, що РФ використовувала невеликі човни для збереження своєї присутності на ключових островах. Натомість Україна декілька разів успішно застосовувала далекобійну артилерію для нейтралізації російських аванпостів.

Окрім цього, обидві сторони, за даними розвідки, розмістили невеликі групи на Кінбурнській косі, яка панує над Дніпровською затокою. Відтак, ймовірно, прагнуть зберегти свою присутність у цих районах.

"Обидві сторони, ймовірно, прагнуть зберегти свою присутність у цих районах, щоб контролювати морський доступ до стратегічно важливої річки і попереджати про будь-які спроби противника розпочати великий наступ через річку. Вкрай малоймовірно, що Росія спробує форсувати Дніпро штурмом: швидше за все, це буде надзвичайно складно та дорого", — вважають у розвідці.

Британська розвідка 8 лютого

Нагадаємо, днями британська розвідка розповіла, що Російська Федерація нібито готується провести вибори в нещодавно окупованих українських територіях. Такі плани підкреслюють прагнення керівництва РФ представити області як складові частини окупантів.

Війна, 08.02.2023 12:59