Медики визначили найоптимальніший варіант робочого простору

22 СЕРПНЯ 2018 12:13

Люди, що працюють в офісах з відкритим плануванням, більш активні і менше схильні до стресу, ніж люди, що працюють в окремих кабінетах або в офісі з перегородками, показало дослідження. Причина проста: у відкритих офісах люди частіше встають зі свого робочого місця, щоб усамітнитися. Тобто вони більше рухаються.

А, як відомо, сидячий спосіб життя вбиває, зазначає BBC. Співробітники Університету Арізони кажуть: офісні працівники, згідно зі статистикою, в цілому частіше ведуть малорухливий спосіб життя. Даний факт пов'язаний з розвитком хвороби серця, втомою і поганим настроєм.

Вчені спеціально оцінили рівень рухливості і стресу у людей, трудящих в офісах з різного планування. Виявилося, знижена активність і підвищений рівень стресу йдуть рука об руку. Підвищена активність, в свою чергу, давала зменшення показників стресу на 14%.

У відкритих офісах люди на 32% більше проявляють активність, ніж люди, які сидять в окремих кабінетах, і на 20% більше, ніж люди, що працюють в офісах з перегородками, встановили дослідники.

Суспільство, 22.08.2018 12:13