Мей виступила з останньою промовою на посаді прем'єра

18 ЛИПНЯ 2019 11:58

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей, що йде на наступному тижні зі своєї посади, виступила з промовою.

Вона, зокрема, назвала нездатність сучасних політиків до продуктивного діалогу «формою абсолютизму», яка, за її словами, становить загрозу для демократії, повідомляє Euro News.

На думку місцевих ЗМІ, Мей таким чином критикувала свого найбільш ймовірного наступника Бориса Джонсона, не назвавши при цьому його імені:

- Сьогодні нездатність поєднувати принципи з прагматизмом і при необхідності йти на компроміс, направила всі наші політичні дебати по невірному шляху. Це фактично призвело нас до свого роду абсолютизму. При якому вам досить лише відстоювати свою точку зору досить голосно і довго, щоб в результаті прийти до успіху. І при якому згуртувати власну фракцію стає важливіше, ніж повести за собою інших. У слів є наслідки, і погані слова, що не зустрічають заперечень, стають першим кроком на шляху до поганих дій.

Мей оголосила про відставку в травні, після того, як не змогла домогтися схвалення депутатів Палати громад підготовленого їй угоди з ЄС по BREXIT.

В даний час на роль лідера консерваторів претендують два кандидати. Фаворитом називають Бориса Джонсона, колишнього міністра закордонних справ в кабінеті Мей.

Перед референдумом щодо BREXIT він активно агітував за вихід країни з ЄС. Його суперник - міністр закордонних справ Великобританії Джеремі Хант.

Ім'я наступного британського прем'єра стане відомо у вівторок.

Політика, 18.07.2019 11:58