Фото: ДСНС

Мешканці Львова повідомили про щонайменше 10 зачинених укриттів вночі: мер відреагував

У Львові під час російського ракетного удару вночі 6 липня щонайменше 10 укриттів були зачинені. 

Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

"Отримали інформацію про щонайменше 10 зачинених укриттів у Львові під час нічного обстрілу", — зазначив міністр.

За його словами, поліція Львівщини відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 135 Кримінального кодексу України – Залишення в небезпеці.

"Винні мають бути притягнені до відповідальності", — наголосив він.

Своєю чергою, мер Львова Андрій Садовий пояснив, що переважна більшість жителів будинку проігнорувала сигнал повітряної тривоги та не спустилася до укриттів. На момент ракетної атаки в бомбосховищі перебували всього п'ятеро людей.

"Наведу простий приклад — тут біля будинків, які зруйновані, є дуже велике укриття. Щоб ви зрозуміли, на час тривоги, там було всього п’ятеро людей. І люди, які зазнали уражень, — це люди, які не пішли в укриття. Велика кількість людей проігнорувала сигнал тривоги. Оце є трагедія. Так, можливо, деякі укриття не є ідеальними. Але вони є. Вони в робочому стані", — сказав він.

Він зауважив, що. коли починається сигнал повітряної тривоги, відповідальна за укриття людина має прийти й відчинити його.

"Треба почекати декілька хвилин, поки люди спустяться з будинку, його відчинять", — сказав він.

Андрій Садовий нагадав, що містяни можуть звертатися на гарячу лінію міськради, якщо в них немає доступу до укриттів.

Нагадаємо, уночі 6 липня російські терористи обстріляли Львів — уламки ракет, які росіяни випустили по місту, влучили у житловий будинок. Президент України Володимир Зеленський оприлюднив відповідне відео.

Після нічного ракетного обстрілу Львова виявили тіла чотирьох загиблих на завалах багатоквартирного будинку. Ще 13 людям надають медичну допомогу. Пошкоджено 35 будинків. Серйозних уражень зазнало 60 помешкань, також пошкоджено 50 автомобілів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.07.2023 16:22