Фото ілюстративне. Джерело: Сумська обласна рада

Мешканців прикордоння України на Сумщині лякають фейками про можливий наступ окупантів: відповідь влади

Російські пропагандисти намагаються посіяти паніку серед мешканців Сумщини. У Telegram-каналах вони поширюють "лякалки" про можливість наступу росіян на територію області.

На такі повідомлення звернули увагу в Сумській обласній військовій адміністрації. У заяві йдеться про те, що Сили оборони готові до будь-яких викликів і "в разі потреби дадуть гідну відсіч ворогу".

"Тому закликаємо мешканців Сумщини не піддаватися панічним настроям, не вірити у фейки щодо можливого наступу російських військ на Сумщину", — додали в Сумській обласній військовій адміністрації.

Також там закликають довіряти лише офіційним джерелам інформації. Крім того, в адміністрації нагадали про важливість не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, пам'ятати про правила інформаційної тиші.

Разом із тим у Сумській обласній військовій адміністрації знову закликали мешканців прикордонних населених пунктів потурбуватися про свою безпеку й евакуюватися через російські обстріли. В адміністрації просять зв'язуватися щодо цього питання з головами громад та старостами на місцях.

"Виїжджайте в безпечні місця, подбайте про себе та своїх рідних", — наголосили в сумській обласній владі.

Нагадаємо, що сьогодні в Сумах чули вибухи впродовж дня. Це відбувалося під час оголошення повітряної тривоги. За інформацією журналістів, вибухів відбулося декілька. Перший пролунав приблизно о 15:50, а через дві хвилини було чути другий.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.03.2024 23:37