Зрадник із Криму. Джерело: Запорізька обласна прокуратура

Мешканця Криму визнали винним у держраді: він штурмував позиції ЗСУ під Роботиним

Мешканець тимчасово окупованого Криму, який був громадянином України, добровільно вступив до російської армії та брав участь у бойових діях поблизу села Роботине Запорізької області. Його визнали винним у державній зраді.

Про це повідомила прес-служба Запорізької обласної прокуратури.

За матеріалами справи, у листопаді 2022 року підсудний добровільно вступив до 810 окремої бригади морської піхоти військово-морського флоту збройних сил Росії на посаді стрільця. Під час служби чоловік воював проти ЗСУ, зокрема, на Запорізькому напрямку:

"Спочатку брав участь в оборонних заходах з утримання окупованої території Херсонщини. Зі серпня 2023 року забезпечував оборону російських рубежів поблизу Роботиного Пологівського району", — йдеться у повідомленні.

Під час одного із боїв підсудного взяли в полон українські військові. Його визнали винним за статтею "Державна зрада" Кримінального кодексу України та присудили 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що на початку квітня контррозвідка Служби безпеки України затримала російську агентку, яка шпигувала за бойовими літаками Збройних сил України поблизу Кривого Рогу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.04.2024 19:38