Фото: СБУ

Шпигував за артилерією ЗСУ на Дніпропетровщині: суд виніс вирок зраднику

За матеріалами Служба безпеки України 15 років тюрми отримав агент Федеральної служби безпеки Росії, який шпигував за далекобійною артилерією Збройних сил України на Дніпропетровщині.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Слідство встановило, що зрадник намагався виявити можливі бойові позиції артилерії ЗСУ на прифронтовій території області. Зокрема, його цікавили місця базування реактивних артсистем HIMARS та високоточних гаубиць М777.

"Також російський агент фіксував наслідки повітряних атак агресора по енергооб’єктах у південній частині регіону. Інформацію про ворожі "прильоти" фігурант відправляв окупантам для підготовки нових та коригування повторних ракетно-дронових ударів", — йдеться у повідомленні.

 агент фсб шпигував за далекобійною артилерією ЗСУ на Дніпропетровщині

Фото: СБУ

Зловмисника було затримано ще у жовтні 2022 року. Суд визнав фігуранта винним у державній зраді та призначив йому 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що раніше співробітники Служби безпеки України затримали ворожого агента, який намагався отруїти українських командирів на ЗапоріжжіПід час розслідування СБУ встановила, що зрадник виконував ще одне завдання — розвідував для ФСБ місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ на передовій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.03.2024 17:32