Фото: slovoidilo.ua

СБУ арештувала "приховані" активи підсанкційного олігарха Новинського

Служба безпеки України арештувала активи проросійського олігарха Вадима Новинського, якого підозрюють у посібництві окупантам. Йдеться про статки, які він намагався приховати.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Загальна вартість арештованих статків становить понад 10,5 млрд грн. До списку заблокованих активів входить 230 об’єктів нерухомості, якими Новинський володіє через офшорний трастовий фонд. Серед арештованого майна — елітний готельний комплекс у центрі Києва, морський торговий порт "Очаків", приміщення агрохолдингу і торговельні центри в різних регіонах України.

Щоб уникнути санкцій РНБО, Новинський перереєстрував власні активи на декількох підконтрольних іноземних громадян в офшорних юрисдикціях. Для реалізації оборудки олігарх залучив афілійованих приватних нотаріусів і державних реєстраторів.

Нагадаємо, у квітні суд за матеріалами Служби безпеки наклав арешт на 18 млн кубометрів газу, який належав компаніям проросійського олігарха Вадима Новинського. Загальна вартість арештованих обсягів блакитного палива становить більше ніж 144 млн грн. 

Раніше Служба безпеки України арештувала майно Новинського на понад 3,5 млрд грн. До списку заблокованих активів входять корпоративні права на 40 українських підприємств та 30 газових свердловин, де видобувають промислові обсяги блакитного палива.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.05.2023 10:59