Михайло Федоров анонсував ключові напрямки у сфері адміністративних послуг

10 ГРУДНЯ 2020 09:39

Мінцифри реалізує всебічну реформу адміністративних послуг і вже почала створювати зручні державні сервіси, які спростять життя громадян. До 2024 року Міністерство планує перевести 100% публічних послуг в онлайн. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час онлайн-конференції «Досягнення та виклики у сфері адміністративних послуг 2020-2021», організованої Програмою ЄС «U-LEAD з Європою».

«Для нас важливо, щоб кожен українець мав рівні можливості і рівний доступ до державних послуг. Завдання нашої команди – створити систему єдиного моніторингу якості надання адміністративних послуг. На сьогодні вже кілька сотень ЦНАПів надають нам інформацію для створення такої системи. І завдяки цьому ми пріоритезуємо послуги, які плануємо оцифровувати», – Михайло Федоров.

Міністр наголосив на важливості співпраці з Програмою «U-LEAD з Європою». Зокрема, на впровадженні технічних умов для розвитку публічних електронних послуг, модернізації ЦНАП, створення інформаційних систем «Вулик» та «Трембіта».

Серед цілей Мінцифри до 2023 року – по перше, зробити послуги максимально близькими та доступними для людей. Найближчий Центр надання адмінпослуг має бути розташований максимально поруч з домом, адже зручні послуги, перш за все, –  територіально доступні. 489 ЦНАП, які будуть створені за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», забезпечать 9,5 млн мешканців громад якісними послугами від держави у сучасних ЦНАП. Наступна ціль – запровадити принцип «єдиного вікна», щоб українці могли отримати всі необхідні адміністративні послуги на одній платформі – у ЦНАП.

Мінцифри тривалий час співпрацює з Програмою U-LEAD над спільними проектами у сфері реформи адміністративних послуг та навчання адміністраторів ЦНАП. Серед інших цілей Мінцифри, які допоможуть реформувати сферу адміністративних послуг та зробити її доступної для всіх українців – підключення об’єктів соціальної інфраструктури до фіксованого інтернету та залучення українців до програм цифрової грамотності.

Технології, 10.12.2020 09:39