Фото: Міністерство фінансів України

Міністр фінансів назвав суму, яка потрібна Україні для покриття дефіциту бюджету

Україні потрібно додаткових 10 мільярдів доларів зовнішнього фінансування у 2023 році, щоб покрити дефіцит бюджету. 

Про це сказав міністр фінансів Сергій Марченко під час зустрічі з головою МВФ Крісталіною Георгієвою у Києві 20 лютого, пише CNN.

Марченко заявив, що зустріч була продуктивною й вказав, що нині відносини України з партнерами досить стабільні. Він наголосив, що Україна готова "виконати всі вимоги та умови, щоб мати можливість рухатися далі по програмі".

Міністр вказав, що відкриття повноцінної довгострокової програми за підтримки Міжнародного валютного фонду сприятиме зменшенню дефіциту бюджету, підтриманню макроекономічної та фінансової стабільності. Також підтримка МВФ сприятиме мобілізації підтримки від інших донорів.

Водночас Георгієва зауважила, що Україна успішно виконує зобов’язання у межах Моніторингової програми й робить подальші кроки для розширення фінансування від МВФ.

Нагадаємо, Велика Британія надала Україні другу частину додаткової фінансової допомоги. Йдеться про $203 млн через проект Світового банку.

До того ж місія Міжнародного валютного Фонду досягла домовленостей із владою України щодо перегляду Моніторингової програми із залученням Ради директорів. Водночас у МВФ визнали успішним виконання Україною поточної фінансової програми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 22.02.2023 20:13