Фото: pixabay

Мінлива хмарність та дощі з грозами: мешканцям яких регіонів 17 червня знадобиться парасолька

У суботу, 17 червня, у західних регіонах України очікуються дощі з грозами. Також опади ймовірні у східних районах.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

"У західних областях хмарно з проясненнями, помірні, місцями значні дощі, подекуди грози", — йдеться в повідомленні.

Відтак, за прогнозом синоптиків, на решті території мінлива хмарність, без опадів, лише на сході та південному сході країни вдень місцями невеликий дощ та гроза.

У західних областях температура вночі становитиме +11...+16°C, вдень +19...24°C, в Карпатах вночі +9...+14°C, вдень +12...+17°C. На решті територій температура вночі +14...19°C, вдень +25...30°C. На Донеччині та Луганщині повітря прогріється до +20...+25ºC.

Зауважимо, начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань заявив, що найближчі вихідні в Україні будуть літніми та переважно сонячними завдяки Скандинавському антициклону.

"Скандинавський антициклон посилює свій вплив на центральну Україну, в той самий час продовжує блокувати переміщення контрастних атмосферних фронтів, які "зависли" над заходом та сходом України, зумовлюючи там зливові дощі", — пояснив синоптик.

За його даними, літня спокійна погода з високими денними градусами утримається і на початку нового тижня, але з середи, 21 червня, погода зміниться. 

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, в Україні літо 2023 року буде з рекордними температурами. "Гарне літо" в Україну прийде з другої половини червня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.06.2023 05:28