Мішель і Барак Обама викликають у американців найбільше захоплення

27 ГРУДНЯ 2018 20:56

Екс-президент Сполучених Штатів Барак Обама і його дружина Мішель очолили так званий «рейтинг захоплення». Про це свідчать результати щорічного дослідження інституту вивчення громадської думки Gallup.

У період з 3 по 12 грудня 2018 року мешканцям США ставили одне і те ж питання - хто викликає у вас найбільше захоплення серед жінок, а хто - серед чоловіків. При цьому респонденти могли називати імена не тільки американських діячів, але і закордонних.

В результаті на першому місці серед жінок виявилася Мішель Обама (15%), яка обігнала екс-держсекретаря США Хілларі Клінтон (4%), що знаходилася в лідерах протягом 17 років. У цьому році вона зайняла всього лише третій рядок рейтингу. Політика випередила не тільки колишня перша леді, але і відома американська телеведуча Опра Уїнфрі (5%).

Також в топ-7 увійшли дружина чинного американського лідера Меланія Трамп, королева Великобританії Єлизавета II, канцлер Німеччини Ангела Меркель і суддя Верховного суду США Рут Бейдер Гінзбург.

При цьому рейтинг серед чоловіків в черговий раз очолив Барак Обама (19%), який займає лідируючу позицію 11-й рік поспіль. Слідом йде нинішній президент США Дональд Трамп (13%), 43-й американський лідер Джордж Буш-молодший (2%) і Папа Римський Франциск (2%). Також до рейтингу увійшли Білл Гейтс, Білл Клінтон, Далай Лама і Ілон Маск.

Світ, 27.12.2018 20:56