Місто Ухань в Китаї закрили через вірус

23 СІЧНЯ 2020 10:04

Через поширення нового корона-вірусу влада Китаю обмежили виїзд з міста Ухань, найбільш густонаселеного мегаполісу в центральній частині країни.

З четверга припинено залізничне і авіа-повідомлення. Жителям рекомендовано не намагатися покинути місто без вагомих підстав, повідомляє Euro News.

Носії вірусу, тим часом, виявлені майже у всіх регіонах Китаю, - повідомляють в державному комітеті охорони здоров'я. За офіційними даними, захворіли не менше 600 чоловік, 17 пацієнтів загинули, причому всі відомі жертви нового захворювання були госпіталізовані в Ухані. Близько 6 тис. чоловік, які могли контактувати з хворими, знаходяться на карантині.

Всесвітня організація охорони здоров'я розглядає необхідність оголошення режиму надзвичайної ситуації у зв'язку з появою нового корона-вірусу.

Нинішнє становище профільний комітет ВООЗ називає «складним». Експерти при цьому високо оцінили заходи, які приймає влада Китаю, перш за все публікацію даних про поширення хвороби і про загиблих.

Новий вірус уже виявлений в Таїланді, Південній Кореї, США і Японії. В аеропортах по всьому світу вводять посилений медичний контроль. Прибулі в Лондон пасажири з Ухані, втім, розповідали, що не помітили посилення заходів безпеки ні в Китаї, ні в Європі: «Все абсолютно зазвичай, якщо не брати до уваги того факту, що всі носять більше масок. Коли ми приземлилися нам роздали листівки: якщо у вас є такі симптоми або ви заразилися цим вірусом, будь ласка, зв'яжіться з нами».

Новий вірус передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом, хоча найбільш імовірним первинним джерелом зараження називають тварин на ринку Ухані.

Хвороба особливо небезпечна для пацієнтів з ослабленим імунітетом, дітей і літніх людей.

Світ, 23.01.2020 10:04