Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Мокрий сніг і до -8°С: синоптик здивував прогнозом погоди на найближчі дні

Цього тижня погода в Україні зазнає різних змін. Зокрема, вже у вівторок, 12 березня, у деяких регіонах очікуються опади в виді дощу, мокрого снігу та нічні заморозки.

Про це повідомляє кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, пише "Метеопрог".

Так, за інформацією синоптика, на початку другої декади місяця погода в нашій країні почне змінюватися внаслідок розвитку циклонічності над Центральною та Південною Європою. Він наголосив, що в цей період очікуються дощі та мокрий сніг. Найбільш інтенсивними опади будуть у західних областях та у Криму.

"Температура повітря збережеться вищою за норму, тільки на початку тижня на півночі Лівобережжя прогнозуються нічні морози місцями до -8°С", — прогнозує синоптик.

У вівторок, 12 березня, на Правобережній частині України очікується нестійка погода. Пройдуть дощі, подекуди з мокрим снігом. У Карпатах опади будуть значними, місцями очікуються тумани. На Лівобережжі країни буде переважно без опадів. Температура вночі +1...+6°С, у північних та східних областях очікується мороз до -3...-8°С. Вдень стовпчики термометрів покажуть +3…+8°С, а у південній половині та на Закарпатті повітря прогріється до +10…+13°С.

"У середу, 13 березня, у більшості регіонів України, за винятком Криму, Луганської та Сумської областей, пройдуть дощі та мокрий сніг. Місцями налипання мокрого снігу, на дорогах вночі місцями ожеледиця.У західних областях тумани", — прогнозує Ігор Кібальчич.

Нагадаємо, раніше Ігор Кібальчич повідомляв, що перший весняний місяць потішить українців спокійною, теплою та переважно сонячною погодою. Однак подекуди очікуються заморозки, а також опади у вигляді дощу та мокрого снігу. 

Синоптик вважає, що тенденція стабільного тепла, яка спостерігалася у лютому, збережеться й у березні. На більшій частині Європи переважатимуть погодні процеси антициклонального характеру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.03.2024 13:32