Фото: Pixabay

Без опадів по всій країні: синоптик потішила прогнозом погоди на вихідні

Найближчими вихідними погода в Україні буде сонячною та без опадів. Подекуди стовпчики термометра піднімуться до +14 °C.

Про це повідомила синоптик Наталка Діденко.

"Шевченківськими днями в Україні буде суха погода з підвищеним атмосферним тиском", — написала вона на своїй сторінці в Facebook.

У суботу, 9 березня, температура повітря коливатиметься від +2...+6°C. На заході повітря прогріється до +7...+11°C. Опади не передбачаються.

В неділю, 10 березня, потепліє до +5...+10°C, в західній частині та на Вінниччині до +7...+14°C. Лише на сході ще втримається холодна погода з температурою повітря +2...+4°C. Без опадів.

Погода у столиці

У Києві в суботу та неділю опадів не очікується.

У суботу, 9 березня, температура повітря очікується — +2...+4°C. У неділю, 10 березня, буде трохи тепліше, передбачається +5...+8°C.

Відомо, що раніше кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич повідомляв, що перший весняний місяць порадує жителів України спокійною, теплою та переважно сонячною погодою. Однак подекуди очікуються заморозки, а також опади у вигляді дощу та мокрого снігу. Синоптик вважає, що тенденція стабільного тепла, яка спостерігалася у лютому, збережеться й у березні. На більшій частині Європи переважатимуть погодні процеси антициклонального характеру.

Нагадаємо, Центральна геофізична обсерваторія повідомляла, що середня температура повітря цієї зими склала +0,3°С, що вище кліматичної норми на +2,8°С. Звідси слідує, що календарна зима 2023-2024 років стала третьою у рейтингу найтепліших зим у Києві від 1881 року.

Зокрема, що останній день зими у столиці був аномально теплим29 лютого метеорологи зафіксували одразу два температурні рекорди — максимальна температура повітря досягла +12,1°C, що на 2,8°C вище попереднього рекордного показника для цього дня 2008 року. До того ж середньодобова температура повітря виявилась найвищою за час проведення спостережень для цього дня і склала +5°C, що перевищило попередній рекордний показник 2016 року на +0,4°C.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.03.2024 19:59