Молдові та Грузії передали опитувальники щодо статусу кандидата на вступ до ЄС

11 КВІТНЯ 2022 15:31

Європейський комісар з питань сусідства та розширення ЄС Олівер Варгеї 11 квітня передав міністру закордонних справ Грузії Іллі Дарчіашвілі та міністру закордонних справ Молдови Ніку Попеску опитувальники про членство в Європейському Союзі.

Про це Варгеї повідомив у Twitter, інформує TrueUA.

Після того, як влада двох країн дасть відповіді на запитання з анкети, Європейська комісія підготує свій звіт і передасть його до Європейської ради. 

"Це перший крок на вашому європейському шляху. Ми готові працювати з вами дуже швидко, щоб надати думку Європейській раді, як це потрібно", – зазначив Варгеї, коментуючи передачу документа грузинському міністру. 

Відомо, що Молдова і Грузія вирішили подати заявку на членство в ЄС слідом за Україною, яка пішла на цей крок після початку російського вторгнення.

Нагадаємо, раніше глава представництва Європейського Союзу Матті Маасікас заявив, що Україна може отримати статус країни-кандидата на вступ до Європейського Союзу вже в червні 2022 року.

Також повідомлялося, що лідери Європейського Союзу 30-31 травня проведуть саміт, однією з основних тем якого стане Україна. 

Як відомо, 8 квітня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до Києва офіційно передала президентові України Володимиру Зеленському опитувальник про членство в ЄС. Він необхідний для визначення готовності розпочинати предметні переговори про вступ до союзу. Глава української держави пообіцяв надати всі необхідні відповіді вже за тиждень.

Світ, 11.04.2022 15:31