Момент істини Терези Мей

14 ЛИСТОПАДА 2018 15:43

Британський прем'єр у своїй офіційній резиденції на Даунінг-Стріт, 10, проведе зустріч кабінету, на якій Мей має намір ознайомити з узгодженим з ЄС проектом угоди щодо BREXIT.

До спільного засідання напередодні відбулися зустрічі тет-а-тет з кожним з міністрів, повідомляє The Guardian.

У пресу просочилася інформація, що в документі позначений термін перехідного періоду, який триватиме 21 місяць, а також сума, яку Британія повинна виплатити ЄС - вона складе 39 млрд фунтів стерлінгів.

Тереза ​​Мей закликала членів кабінету підтримати проект угоди. У документі також зазначено зобов'язання по дотриманню прав громадян обох сторін після BREXIT.

«Євро-скептики» вже оцінили проект угоди як неприйнятний і заявили, що не проголосують за нього ні за яких обставин.

 Наприклад, екс-глава зовнішньополітичного відомства Британії Борис Джонсон вважає, що «для членів кабінету правильним буде повідомити прем'єр-міністру про те, що Палата громад не проголосує за прийняття цього документа. Він не враховує інтересів британців і не бере до уваги ті причини, які привели до такого результату на плебісциті про вихід з ЄС».

Депутат Джейкоб Різ-Могг підкреслює: «Ми як і раніше будемо складатися в митному союзі з ЄС і де-факто - в загальному ринку. Ми будемо державою-васалом. Це фіаско уряду».

І хоча лунали заклики знову звернутися до нації, організувавши другий референдум щодо BREXIT, Даунінг-Стріт неодноразово підкреслював, що на цей крок він не піде ніколи.

Переговори між Британією та ЄС за умовами, на яких Альбіон вийде з Євросоюзу, почалися трохи більше року тому в Брюсселі.

BREXIT повинен відбутися 29 березня 2019 року. Перехідний період в розлученні між Сполученим королівством і Євросоюзом повинен закінчитися в кінці 2020 го року.

Політика, 14.11.2018 15:43