Фото: epravda.com.ua

МВФ схвалив майже $900 млн на підтримку бюджету України

Міжнародний валютний фонд схвалив виділення другого траншу для України на близько 890 мільйонів доларів. Ці гроші буде спрямовано на підтримку бюджету України. 

Про це йдеться на сторінці МВФ.

Там зазначили, що Україна домоглася значного прогресу у виконанні своїх зобов'язань у рамках EFF, виконавши всі критерії ефективності до кінця квітня. У Фонді додали, що економіка України демонструє більшу стійкість, ніж очікувалося. Внутрішній попит відновлюється, а інфляція сповільнюється. Прогноз зростання ВВП, відзначають у МВФ, на 2023 рік підвищено до 1-3%.

Щоправда, експерти наголошують, що для забезпечення макроекономічної та фінансової стабільності в майбутній складний період необхідні стійка відповідальність та імпульс реформ.

Нагадаємо, на початку травня президент України Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін у Бюджетний кодекс. Розподіл і витрачання коштів на підтримку України тепер відбуватимуться за чіткими бюджетними правилами.

За оцінками МВФ, якщо війна Росії проти України завершиться до середини 2024 року, потреба України у зовнішньому фінансуванні складатиме 115 мільярдів доларів. Однак, якщо війна триватиме до кінця 2025 року — потреба зросте до 140 мільярдів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Економіка, 29.06.2023 22:16