Фото: "Мілітарний"

Скільки американців підтримують надання зброї Україні: результати опитування

Станом на сьогодні переважна більшість мешканців Сполучених Штатів Америки підтримують постачання зброї Україні для захисту від російської агресії. Вони вважають, що така допомога демонструє Китаю та іншим суперникам США бажання захистити американські інтереси та союзників.

Такими є результати опитування Reuters/Ipsos, яке проводилося 26-27 червня. Підсумки показали різке зростання у США підтримки надання зброї Україні: 65% респондентів схвалюють поставки озброєнь порівняно з 46% в травневому опитуванні.

Згідно з останнім опитуванням, 81% демократів, 56% республіканців і 57% незалежних респондентів виступають за постачання американської зброї в Україну. Аналітики вказують, що ці висновки надають твердішу підтримку політиці президента США Джо Байдена, який робить "все можливе", щоби допомогти Україні звільнити територію, яку Росія захопила у 2014 році й під час повномасштабного вторгнення, яке почалося у 2022 році.

Колишній посол США в Україні Вільям Тейлор зауважив, що такі настрої підкріплюють рішення американського президента США підтримувати Київ. 

"Республіканське керівництво Палати представників і Сенату також надихнеться цим", — додав Тейлор. 

Reuters вказує, що Адміністрація Байдена схвалила 41 пакет військової допомоги для України на загальну суму понад 40 мільярдів доларів з початку повномасштабного вторгнення РФ. Деякі праві республіканські законодавці виступають проти продовження військової підтримки України з боку Сполучених Штатів. Водночас, згідно з опитуванням, 76% американців вважають, що надання допомоги Україні демонструє Китаю та іншим суперникам Вашингтона, що США мають "волю і здатність захищати свої інтереси, союзників і себе".

Також опитування показало, що більшість американців — 67% і 73% — більш схильні підтримати на президентських виборах у США наступного року кандидата, який продовжить військову допомогу Україні.

Нагадаємо, 27 червня Сполучені Штати Америки оголосили про чергову військову допомогу для України. Вартість пакета оцінюється в 500 мільйонів доларів.

Також відомо, що 26 червня Рада Європейського Союзу ухвалила рішення про збільшення на 3,5 мільярда євро Європейського фонду миру. Через цей фонд, зокрема, виділяється військова допомога Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.06.2023 03:39