Фото: скріншот з відео

Прискорення постачання зброї Україні: коли США із союзниками обговорять важливе питання

Союзники України вже цього тижня обговорять прискорення постачань зброї для нашої держави. Сполучені Штати організовують зустріч із більш ніж 40 партнерами по НАТО та Європейському Союзі у Брюсселі.

Про це повідомив речник Пентагона Патрік Райдер під час брифінгу.

"Зустріч включає директорів з озброєнь та представників більш ніж 40 країн Європейського союзу та НАТО, сфокусованих на глобальних зусиллях щодо прискореного постачання, виробництва та підтримки зброї, необхідної Україні", — сказав Райдер.

Нагадаємо, Україна, швидше за все, отримає американські танки Abrams М1А1 до кінця 2023 року. Танки, що будуть відправлені до Німеччини — призначені для тренувань.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що відновлення кордонів України 1991 року можливе не лише військовим, а й дипломатичним шляхом. Проте цей варіант є малоймовірним.

Також заступник міністра закордонних справ Андрій Мельник заявив, що Україні потрібно набагато більше зброї у 2023 році, щоб завершити перемогою війну з Російською Федерацією. Союзники мають виділити нашій державі 1% ВВП на потреби бойових дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.04.2023 08:55