Фото: Twitter Ріші Сунака

Британія збільшує виробництво зброї для допомоги Україні

Велика Британія вже почала нарощувати виробництво, щоб замінити зброю, відправлену в Україну. У планах також примноження кількості артилерійських снарядів.

Про це повідомив британський міністр оборони Бен Воллес, пише Reuters.

За словами посадовця, Британія має всі можливості для надання допомоги Україні, однак необхідно продовжувати постачання зброї.

Окрім цього, Воллес розповів про можливість надання Україні, наприклад, артилерійських снарядів.

"Ми уклали контракти... Ми вже почали отримувати деякі поставки цієї зброї для власного поповнення запасів, а також деякі поставки для України", — зазначив міністр.

За словами Воллеса, раніше уряди заглядали у свої запаси і "струшували пил" з обладнання, щоб побачити, що там є. Наразі ж правила гри змінилися, оскільки "Росія стала набагато агресивнішою і небезпечнішою на кордонах Європи".

Міністр розповів, що необхідні снаряди можна виготовляти досить швидко, але "головне, щоб ми розміщували замовлення". Посадовець переконує, що Британія почала розміщувати відповідні замовлення впродовж останніх 10 місяців, "і це почало розігрівати виробничі лінії".

"Безумовно, частина зусиль цього року спрямована на сталий розвиток — як ми, міжнародна спільнота, можемо стимулювати ланцюги постачання, як ми можемо стимулювати наші власні ланцюги постачання для нашого власного обладнання, і це стало однією зі змін", — наголосив Воллес.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україна отримає від Великої Британії далекобійні боєприпаси та систему протиповітряної оборони. Союзники планують подвоїти військову підтримку нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.02.2023 08:59