Фото: ДБР

На Буковині лісівники "нажилися" на вирубці дерев на 2 млн грн

П'ятеро колишніх працівників Берегометського лісомисливського господарства, що у Чернівецькій області, отримали підозру від Державного бюро розслідувань. Вони завдали державі збитків на більше, ніж на два мільйони гривень.

Про це розповіли у прес-центрі ДБР.

"Встановлено, що відповідальні працівники Долішньошепітського лісництва під час проведення вирубок лісу свідомо вказували у документах менший діаметр зрубаної деревини, аби надалі "нажитися" на надлишку", — йдеться у повідомленні.

вирубка лісу на чернівеччині

Фото: ДБР

Слідство встановило, що незаконні кубометри зловмисники оформлювали на приватну фірму, власницею якої була сестра одного із них. Також вони підроблювали фіктивні товарно-супровідні документи.

"Отримані гроші розподілялися між усіма учасниками схеми. Також вони намагалися легалізувати доходи, купуючи вживані авто преміумкласу за заниженою ціною. Загалом, зловмисники незаконно зрубали понад 200 дерев, серед яких були ялини, ялиці та бук", — зазначили в ДБР.

Відтак, загальна сума збитків, завданих державі, перевищила два мільйони гривень. Як тільки почалось розслідування, фігурантів справи звільнили з роботи. Тепер їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

Нагадаємо, троє інспекторів Галицького національного природного парку з Івано-Франківщини відповідатимуть перед законом через службову недбалість. Правоохоронці виявили масові рубки на заповідній території. Службовці не забезпечували охорону лісу, не виявляли та не повідомляли про незаконні рубки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.08.2023 16:27