Фото: ДБР

У заповіднику на Івано-Франківщині вирубали дерев на 6 млн грн: хто відповідатиме

Троє інспекторів Галицького національного природного парку з Івано-Франківщини відповідатимуть перед законом через службову недбалість. Правоохоронці виявили масові рубки на заповідній території.

Про це повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань. 

"Службовці не забезпечували охорону лісу, не виявляли та не повідомляли про незаконні рубки. Це дозволило іншим особам рубати дерева на території парку. За півроку було зрубано цінних порід дерев на майже шість мільйонів гривень", — зазначили у ДБР.

рубка лісу

Фото: ДБР

Тепер у ДБР вживатимуть заходів, щоб компенсувати державі завдані втрати. Тим часом інспекторам уже повідомили про підозру. За службову недбалість порушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Правоохоронці вирішують питання щодо обрання посадовцям запобіжного заходу та відсторонення їх від виконання обовʼязків.

Нагадаємо, у червні ДБР вручило підозри двом директорам держлісгоспів на Львівщині. Вони незаконно видали лісорубні квитки для роботи на територіях, які входять до природно-заповідного фонду Національного природного парку Бойківщина. 

В одному з лісництв ДП "Турківське лісове господарство" незаконно зрубали 465 букових дерев, завдавши збитків державі на понад два мільйони гривень. У ДП "Боринське лісове господарство" на підставі незаконно виданого лісорубного квитка вирубали 85 ялин та ялиць. Шкода довкіллю склала майже 200 тисяч гривень. В обох випадках зрубану деревину продавали приватним підприємствам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 31.07.2023 14:48