Фото: ДБР

Рубали ліс у нацзаповіднику Львівщини: ДБР вручило підозри двом директорам держлісгоспів

Двоє директорів державних лісових господарств на Львівщині незаконно видали лісорубні квитки для роботи на територіях, які входять до природно-заповідного фонду Національного природного парку Бойківщина. Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру обом керівникам.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Правоохоронці встановили, що посадовці видали дозволи попри те, що на таких землях рубки можуть відбуватися лише після погодження з Міністерством екології та природних ресурсів із дотриманням відповідних лімітів, а також з дозволу Львівської ОДА.

В одному з лісництв ДП "Турківське лісове господарство" незаконно зрубали 465 букових дерев, завдавши збитків державі на понад два мільйони гривень. У ДП "Боринське лісове господарство" на підставі незаконно виданого лісорубного квитка вирубали 85 ялин та ялиць. Шкода довкіллю склала майже 200 тисяч гривень. В обох випадках зрубану деревину продавали приватним підприємствам.

"Директорам лісових господарств, один з яких є депутатом Самбірської районної ради, повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень. Подано до суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді застави, що дорівнює розміру завданої шкоди — загалом 2,2 мільйона гривень", — повідомили в ДБР.

ДБР повідомила про підозру двом директорам лісгоспів на Львівщині
Фото: ДБР

Нагадаємо, правоохоронці повідомили про підозру колишнім головному лісничому та начальнику лісогосподарської дільниці "Іршавського лісового господарства". У 2020-2021 роках там відбулися масові незаконні руби дерев різних порід.

Раніше ми писали, що поліцейські Київщини викрили масштабну схему нелегальної вирубки та збуту деревини. Під виглядом санітарної очистки лісу посадовці знищували масиви дерев задля отримання прибутків від продажу матеріалів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.06.2023 10:21