ДБР повідомило про підозру зрадниці з Ізюма: як вона допомагала ворогу

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишній працівниці правоохоронного органу з Ізюма на Харківщині. Жінка перейшла на бік ворога, почала служити в місцевій "народній міліції" окупантів та вишукувала табельну зброю у своїх колишніх колег.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Правоохоронці вказують, що прислужувати окупантам зрадниця почала в березні 2022 року. Вона передала агресорам важливу інформацію про місцевих правоохоронців та наявність у них табельної зброї.

"Загарбники почали вишукувати всіх хто мав або має відношення до української правоохоронної системи. На такі рейди нерідко виїжджала й сама зрадниця. Вона вимагала переходити правоохоронців на сторону ворога, а також не чинити опору і віддати табельну зброю. Також у місцевій черговій частині "народної міліції" вона приймала і реєструвала повідомлення про надзвичайні події й відповідала за організацію взаємодії карального відділку з іншими підрозділами окупаційної адміністрації РФ", — зауважили у Бюро.

ДБР

Фото: прес-служба ДБР

Перед звільненням Ізюма вона разом з іншими зрадниками втекла до РФ. Колишній правоохоронниці повідомили про підозру у державній зраді за ч. 2 ст. 111 КК України. Їй загрожує довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань завершили спецрозслідування щодо колишньої заступниці начальника Волноваського райуправління з надзвичайних ситуацій. Жінка працює на росіян та агітує своїх колег підтримувати ворога. За даними слідства, коли у березні торік Волноваху на Донеччині окуповували росіяни, посадовиця, яка виконувала обовʼязки керівника, відмовилася виїжджати та перестала виходити на зв'язок з колегами. Пізніше стало відомо, що вона влаштувалась на роботу старшим інспектором так званого міністерства надзвичайних ситуацій "ДНР".

Також за матеріалами Державного бюро розслідувань судитимуть правоохоронця, який під час війни хотів продати бази даних українських військових. Обвинувальний акт направлено до суду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.06.2023 04:04