Може сісти на довічне: ДБР завершило розслідування щодо зрадниці з Волновахи

Працівники Державного бюро розслідувань завершили спецрозслідування щодо колишньої заступниці начальника Волноваського райуправління з надзвичайних ситуацій. Жінка працює на росіян та агітує своїх колег підтримувати ворога.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

За даними слідства, коли у березні торік Волноваху на Донеччині окуповували росіяни, посадовиця, яка виконувала обовʼязки керівника, відмовилася виїжджати та перестала виходити на зв'язок з колегами. Пізніше стало відомо, що вона влаштувалась на роботу старшим інспектором так званого міністерства надзвичайних ситуацій "ДНР".

"Зрадниця виправдовувала російську агресію, агітувала своїх підлеглих підтримувати окупантів та продовжує сумлінно служити ворогу, за що отримує нагороди та почесні грамоти", — повідомили у ДБР.

Відомство вказує, що посадовицю звинувачують у державній зраді за ч. 2 ст. 111 КК України. Їй загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, за матеріалами Державного бюро розслідувань судитимуть правоохоронця, який під час війни хотів продати бази даних українських військових. Обвинувальний акт направлено до суду.

Раніше колишня працівниця правоохоронних органів отримала заочну підозру від Державного бюро розслідувань. Вона допомагала агресору викрадати дітей на окупованій території Запоріжжя.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 29.05.2023 20:37