Фото: Цензор.нет

Допомогала окупантам вивозити дітей в Росію: ДБР виявило колаборантку

Колишня працівниця правоохоронних органів отримала заочну підозру від Державного бюро розслідувань. Вона допомагала агресору викрадати дітей на окупованій території Запоріжжя.

Про це повідомляє ДБР.

Згідно з наявної інформації, працівники ДБР заочно повідомили про підозру колишній працівниці українських правоохоронних органів з Приморського Запорізької області. Вона після російського вторгнення добровільна пішла працювати на окупантів.

За даними слідства, до окупації жінка опікувалась правами дітей у відділі ювенальної превенції, а за свою зраду отримала від окупантів посаду у незаконно створеному агресорами правоохоронному органі "Приморское отделение полиции УВД".

Серед іншого вона допомагала агресору виявляти та вивозити українських дітей з тимчасово окупованих територій до Росії. Також зрадниця активно здавала ворогу своїх земляків, які не бажали підкорюватись окупаційному режиму.

"Разом з окупантами вона брала участь у рейдах з вилучення майна у місцевих жителів. Агресори, зрадники та колаборанти не гребували нічим і забирали все, що становило хоч якусь цінність", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ДБР заочно повідомило їй про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна. Процесуальне керівництво здійснює Запорізька обласна прокуратура.

Нагадаємо, внаслідок ранкового вибуху автомобіля у центрі Мелітополя Запорізької області поранення отримав  колаборант та "любитель всього комуністичного" Максим Зубарєв. Саме він одним із перших пішов на співпрацю з росіянами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.04.2023 13:27