Фото: ДБР

Депутатам Київради вручили підозри в ухиленні від військової служби

Правоохоронці виявили четверо ухилянтів у Київраді. Вони є військовослужбовцями однієї із військових частин ТРО, проте не несуть службу, хоч і отримують за неї заробітну плату. Троє із них є депутатами, а четвертий — помічником депутата.

Про це розповіли прес-службі Державного бюро розслідувань.

"Встановлено, що солдати однієї з військових частин, троє з яких мають статус столичних депутатів, а ще один – помічник депутата Київради, впродовж року не з’являлись на військову службу", — йдеться у повідомленні.

ухилянти у Києві

Фото: ДБР

Відомо, що зловмисники "організували" для себе відрядження до Київської військової державної адміністрації, відтак не проходили службу у військовій частині, але отримували грошове забезпечення. Порушникам уже оголосили про підозру в ухиленні від несення обов’язків військової служб. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Зараз слідство ініціює клопотання щодо тримання підозрюваних під вартою.

Нагадаємо, у травні працівники Державного бюро розслідувань проводили обшуки у будівлі Київської міської ради. Правоохоронці перевіряли будівлю на підставі ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва. Відомо, що ухвала стосувалась приміщень та кабінетів лише Київської міської військової адміністрації, а саме провадження стосувалось відрядження до КМВА солдатів, частина із яких паралельно є депутатами Київської міської ради.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.08.2023 10:25