Фото: СБУ / ілюстративне

Буковинець за $10 000 втюхав ухилянтам маршрут в Румунію через Google maps: ті "попалися" через 500 метрів

Правоохоронним органам вдалося затримати ухилянтів, які незаконно переправлялись через кордон у Румунію. Їх затримали прикордонники за 500 метрів до державної межі.

Про це повідомила Чернівецька обласна прокуратура.

Зазначається, що житель Буковини організував незаконне переправляння чоловіків призовного віку за кордон. Він брав з ухилянтів великі суми за те, що в картах Google maps прокладав маршрут лісовими стежками до кордону з Румунією. У підсумку чоловікам не вдалось пройти й 500 метрів: їх затримав патруль прикордонників.

Деталі злочинної схеми

Організатором незаконного бізнесу став 24-річний житель Вижницького району Чернівецької області. Чоловік разом зі спільниками знайшов двох охочих перетнути кордон поза межами пунктів пропуску. За свої послуги "бізнесмен" запросив чималу суму — 6600 доларів та 3000 євро. Ухилянти заплатили гроші буковинцю лише за те, що він в електронній карті проклав їм маршрут лісовими стежками до проходу кордону з Румунією. Чоловік запевнив, що проблем в ухилянтів під час перетину кордону не буде.

"Правоохоронці встановили, що 26 травня 2023 року підозрюваний разом зі спільниками за 6600 доларів США та 3000 євро організував незаконну переправу для двох військовозобов’язаних до Румунії. Він доставив чоловіків до прикордонного села, надалі на карті Google maps проклав їм маршрут руху до кордону запевнивши, що жодних перешкод з перетином у них не буде", — повідомили в Чернівецькій обласній прокуратурі.

Зазначається, що організатора поліцейські затримали після свідчень ухилянтів. Йому оголосили підозру за ч. 3 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та найближчим часом оберуть запобіжний захід. "Бізнесмену" загрожує позбавлення волі на строк до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Києві 23-річний киянин організував незаконну схему переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон. Для прикриття незаконної діяльності підозрюваний представлявся адвокатом одного зі столичних адвокатських об‘єднань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.06.2023 15:27