Фото ілюстративне. Джерело: ДПСУ

На Буковині розшукують тисячі ухилянтів: подробиці від ТЦК

На Буковині за неявку до територіального центру комплектування та соціальної підтримки подано в розшук понад 5 тисяч військовозобов'язаних. Вони не з'явились до військкомату для уточнення своїх даних або для проходження військової служби.

Про це розповіла начальниця служби зв'язків з громадськістю Чернівецького ОТЦК та СП майор Тетяна Гайдащук, пише "Еспресо.Захід". За її словами, у розшук оголошені ті військовозобов’язані, які були оповіщені представниками військкоматів, роботодавцями чи іншими уповноваженими особами.

Гайдащук наголосила, що майже 30 тисяч військовозобов’язаних, дані яких внесені до електронного реєстру "Оберіг", не прибули до ТЦК та СП для уточнення персональних даних або для проходження військової служби.

"Тож військовослужбовцям доводиться проводити оповіщення і нагадувати громадянам, що захист Вітчизни є конституційним обов'язком. Понад 80 відсотків військових, які здійснюють оповіщення, переведені до ТЦК та СП з бойових частин", — сказала вона.

У ТЦК в черговий раз закликали громадян з повагою ставитися до військовослужбовців, а також з розумінням, що мобілізаційні заходи проводяться заради захисту країни.

Нагадаємо, раніше народний депутат від фракції "Слуга народу" Руслан Горбенко назвав неефективні способи покарання для ухилянтів. На його думку, покарання у вигляді арешту рахунків не є ефективним, адже люди перш ніж, наприклад, не виконати розпорядження, просто перекажуть гроші на інший рахунок.

Також Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки не підтримав запропонованих обмежень щодо ухилянтів від мобілізації, крім одного. Обмеження стосується заборони на керування транспортним засобом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.04.2024 16:17