Фото: МВС

У Херсоні хочуть посилити комендантську годину: для чого це потрібно (фото)

У Херсоні будуть ініціювати подовження комендантської години. Це необхідно для того, аби рятувальники та правоохоронці змогли оперативно ліквідувати всі подальші наслідки підриву Каховської ГЕС.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ, керівник робіт з ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС Ігор Клименко.

Додамо, в області відбулося засідання Штабу, на якому обговорили поточну ситуацію навколо підриву гідроелектростанції. Клименко підтвердив інформацію, що рівень води падає стрімко:

"Зʼявляються дахи автомобілів, дерева, металеві конструкції, сміття. Є завдання це все швидко прибрати. До міста скерують додаткові сили комунальників з інших регіонів, а також спеціальну техніку". 

Зазначається, що централізована вода відповідає нормам. Щоденно проводять відбір майже 150 проб води — питної та річкової. Однак, жителям постраждалих громад не радять використовувати воду із криниць. Купання у водоймах також суворо заборонене.

"Учасники Штабу заслухали доповідь заступника Міністра охорони здоровʼя Ігоря Кузіна. Він повідомив, що на сьогодні не зафіксовано спалахів інфекційних захворювань", — додав керівник Штабу.

Рівень води в Херсоні 12 червня
Фото: МВС

Нагадаємо, станом на ранок 12 червня Каховське водосховище вже втратило понад 72% або 14,395 куб.км води. Тоді як у Херсонській області рівень води починає знижуватися, у Миколаївській — він зростає.

Раніше ми писали, що заступниця керівника Херсонської ОВА Ольга Малярчук повідомила, що станом на ранок 12 червня рівень води в області впав на 21 сантиметр й становить 3,6 метра. За словами посадовиці, щогодини рівень затоплення знижується на два-чотири сантиметри. 

У мережі з'явилися кадри берегів Каховського водосховища після теракту росіян на гідроелектростанції. На них видно, як відійшла вода, унаслідок чого втратили житло сотні представників фауни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.06.2023 12:44