Фото: соцмережі

У Каховському водосховищі залишилося менш як 30% води

Станом на ранок 12 червня Каховське водосховище вже втратило понад 72% або 14,395 куб.км води. Тоді як у Херсонській області рівень води починає знижуватися, у Миколаївській — він зростає.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

За даними "Укргідрометцентру", по гідропосту "Нікополь" вже немає можливості вимірювати рівні води, оскільки вода відійшла від пункту спостережень. Наразі шукають можливі шляхи визначення рівня та об’єму води Каховського водосховища. Станом на вечір неділі рівень води у водосховищі в районі Нікополя становив близько 9,04 метрів.

Зазначається, що рівень води в Дніпрі на позначці "Херсон" знизився на два метри й становить 3,6 метра. У середньому за останню добу утримується тенденція зниження рівня на один-п'ять сантиметрів за годину. 

Окрім цього, вода поступово сходить й у районі природного парку "Нижньодніпровський". Продовжується обміління акваторії у нацпарку "Кам’янська Січ" — на 8,5 метрів. Рівень води річки Інгулець також повільно знижується. Натомість вода поступово продовжує прибувати в Миколаївській області.

"Фахівці Державної екологічної інспекції, Держводагентства  та мобільних лабораторій, у місцях, де це можливо, здійснюють постійний моніторинг якості води та повітря. Екологічні інспектори продовжують документувати та обраховувати усю шкоду, нанесену довкіллю через терористичну атаку Росії на Каховську ГЕС", — додали в міністерстві.

Нагадаємо, заступниця керівника Херсонської ОВА Ольга Малярчук повідомила, що станом на ранок 12 червня рівень води в області впав на 21 сантиметр й становить 3,6 метра. За словами посадовиці, щогодини рівень затоплення знижується на два-чотири сантиметри.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.06.2023 11:08