Колаж: victims.memorial

"На його обличчі завжди була посмішка": пам'яті Героя України Олександра Присташа

TrueUA спільно з платформою пам’яті Меморіал вшановує пам’ять загиблих військових.

Олександр Присташ

Солдат Олександр Присташ, позивний "Шаман", загинув 25 лютого 2023 року під час виконання службових обов’язків в місті Дружківка Донецької області. Внаслідок ракетного удару російських окупантів по приміщенню, де перебували українські воїни, він отримав смертельні поранення. 7 лютого захиснику виповнилося 23 роки.

Олександр Володимирович народився в місті Дніпро. У дитинстві переїхав з родиною на Львівщину — в село Шандровець. У 2015 році закінчив школу та вступив до Боринського професійного ліцею народних промислів і ремесел. Здобув фах водія. У 2020 році пішов на строкову військову службу. Демобілізувався наприкінці 2021-го, але не встиг розпочати цивільну кар’єру.

11 жовтня 2022 року Олександр пішов на війну. Він служив у 95-ій окремій десантно-штурмовій бригаді ЗСУ. Обіймав посаду водія.

"Мій брат був надзвичайно доброю та щирою людиною, всім намагався допомогти, нікому ніколи не відмовив. Завжди на його обличчі була посмішка. Найкращий братик, якого вже в мене не буде", — сказала Ганна Бринько.

Поховали молодого воїна в селі Шандровець Львівської області.

Вдома на Олександра чекали батьки і сестра.


Поділіться історією близької людини — розкажіть про загиблих рідних та знайомих, заповнивши форму:

  • Для загиблих військових

https://forms.gle/gx6rCHNBCnSbPdXM6 

  • Для цивільних жертв

https://forms.gle/dR3P4EUWd2VVbM7Q6


Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.05.2024 11:00