Фото: Державне бюро розслідувань

На Одещині викрили посадовця військкомату, який за гроші робив довідки про "непридатність" до військової служби

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру працівнику Білгород-Дністровського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (РТЦК та СП), який за гроші допомагав військовозобов’язаним чоловікам уникнути мобілізації.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Зазначається, що ділок за дві тисячі доларів робив "клієнтам" документи про визнання їх непридатними до військової служби, а за три тисячі доларів чоловіки могли ще й знятись з військового обліку.

Задокументовано факт отримання співробітником військкомату семи тисяч доларів за зняття з військового обліку трьох чоловіків.

Наразі працівники ДБР проводять обшуки за місцем роботи фігуранта, встановлюють повне коло причетних осіб серед інших посадовців. Також встановлюються особи, які могли "скористатися послугами" підозрюваного.

Фігуранту справи повідомлено про підозру у зловживанні впливом (ч. 2 ст. 369-2 КК України). Санкція статті передбачає покарання до п'яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, у грудні працівники ДБР викрили схему ухилення від мобілізації, яку організував очільник одного з РТЦК та СП у Запоріжжі. Правопорушники діяли за наступною схемою: спершу ухилянтів реєстрували у тому ж районі міста, де розташований військкомат, а потім їх ставили на облік та надавали сфальсифіковані медичні документи для проходження військово-лікарської комісії з подальшим звільненням від військової служби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.01.2024 11:38