Фото: родина Гринкевичів / соцмережі

Почались арешти майна, рахунків та власності компаній родини Гринкевичів, — журналіст

Почались арешти майна, рахунків та власності компаній родини Гринкевичів. Державне бюро розслідувань проводить цілу низку слідчих дій пов’язаних з розслідування резонансної справи.

Про це повідомляє у своєму Telegram журналіст Євген Плінський.

За словами журналіста, відбувся арешт майна затриманого Ігоря Гринкевича та компаній, які з ним пов’язані. Всюди проведені обшуки, слідчі дії та арешти. Плінський наголосив, що наступним кроком має бути арешт майна інших членів родини та причетних до схеми персоналій.

Також, за словами журналіста, ДБР отримало висновки експертиз про повну невідповідність поставленого цими компаніями майна заявленим вимогам та характеристикам. 

"Простими словами — все, що Гринкевич та його родина продали армії за 2023 рік на 1,5 мільярда гривень — неможливе для використання бійцями ЗСУ. І це вже не припущення журналістів — а факт підтверджений експертизою", — сказав Плінський.

Він також зауважив, що насправді нічого дивного в цьому немає, адже, отримуючи від Міноборони 100% від вартості контракту, Гринкевичі витрачали на закупівлю турецького непотребу лише 40%.

"Як бачимо, ДБР відпрацьовує цей кейс якісно. Чекаємо подальших новин в цій історії. А їх, повірте, буде ще дуже багато", — додав Сергій Плінський.

Що відомо про корупційну схему Гринкевича

Наприкінці грудня журналіст Євген Плінський повідомив, що будівельний альянс компаній родини Гринкевичів підписав контракт із Міністерством оборони України про постачання одягу для Збройних сил України. Він наголосив, що, не маючи жодного виробництва одягу, жодної швейної машинки та спеціалістів, три компанії Гринкевичів у січні-лютому 2023 підписали з Міноборони 23 договори на загальну суму 1,54 мільярда гривень на постачання літнього одягу та білизни. При цьому не відбулося жодних відкритих процедур і тендерів.

Він додав, що задля збільшення маржі білизну й одяг купували не відштовхуючись від контрактів, а від ціни — що дешевше, то краще. Тому якість білизни й одягу не відповідає жодним умовам військового забезпечення.

Згодом з’ясувалося, що компанії "ТРЕЙД ЛАЙНС РІТЕЙЛ", "Будівельна компанія СІТІГРАД" і "Будівельний Альянс МОНТАЖПРОЕКТ" отримували гроші від Міноборони без факту постачання одягу за підробленими актами прийняття-передання з правом "довозу" одягу тоді, коли вийде.

Нагадаємо, на шоу-концерті від студії "95 Квартал" під назвою "Новорічний квартал" уважні телеглядачі помітили художницю Соню Морозюк. У залі вона сиділа разом із нареченим Романом — сином львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, якого підозрюють у корупції.

Також на розголос з приводу можливої протиправної діяльності батька у Міноборони вперше відреагував син львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича — Роман.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.01.2024 11:22