На пляж Філіппін з моря викинуло брикети з кокаїном

10 ЛИПНЯ 2019 12:26

На пляж в провінції Кесон на Філіппінах з моря викинуло пластикові брекети, щільно обгорнуті скотчем, в яких знаходився кокаїн. Про це повідомили місцеві правоохоронці.

Директор поліції Кесон Раміль Монтілльі уточнив, що хімічний аналіз речовини з упаковок ще не завершений. Але якщо в семи знайдених брикетах насправді кокаїн, його вартість може досягати 700 тисяч доларів, передає телеканал BBC.

Останнім часом випадки, коли море викидає незвичайний улов, стали відбуватися частіше. Тільки за один тиждень в лютому на східне узбережжя викинуло згортки з кокаїном на суму понад мільйон доларів. А в травні рибалки виловили 39 упаковок, загальна вартість яких становить близько чотири мільйони доларів.

Щоб про знахідки повідомляли поліції, влади однією з філіппінських провінцій запропонували жителям мішок рису в нагороду за кожен зданий в поліцію згорток з наркотичною речовиною.

Швидше за все, кокаїнові брикети виявляються в море, коли наркоторговці намагаються позбутися нелегального вантажу при появі спецзагонів по боротьбі з наркотиками.

Світ, 10.07.2019 12:26