Фото: Pixabay

Нацбанк продовжує знижувати курс долара: скільки коштує валюта після вихідних

Національний банк України знижує курс долара другий день поспіль. Після вихідних гривня зміцнилася на дві копійки.

Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Станом на понеділок, 25 березня, регулятор встановив офіційний курс долара на рівні 38,90 гривні за один долар. Офіційний курс станом на п'ятницю становив 39,92 гривні за один долар. На готівковому ринку курс впав на 15 копійок — 39,05 гривні за долар.

У понеділок офіційний курс гривні до євро становить 42,12. У п'ятницю, 22 березня, офіційний курс гривні до євро становив 42,46.

Курс валют на 25 березня

Курс валют на 25 березня

Відомо, що у державному бюджеті на 2024 рік прогнозований середньорічний курс долара закладено на рівні 40,7 гривні. Інфляцію закладено на рівні 9,7% проти 28% у 2023 році.

Раніше експерт Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин в інтерв'ю TrueUA пояснював, що від того, коли Україна отримає макроекономічне фінансування, залежить майбутній курс долара. Також терміни фінансування відобразяться на здатності держави виконувати свої соціальні функції. Економіст наголосив, що "на сьогодні ми є заручниками термінів отримання макроекономічної допомоги".

Нагадаємо, в Україні доступ до банківських даних, як раніше, залишатиметься обмеженим. Фінансові установи й надалі гарантують таємницю банківського рахунку та відомостей про клієнта. Проте відтепер на запит правоохоронних органів, банки мають право надавати інформацію про номер платіжної картки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 25.03.2024 06:16