Фото: varta1

Нацполіція: інформація щодо використання в порноіндустрії РФ викраденого в Україні хлопчика — фейки від окупантів

Днями в мережі з’явилася інформація, що окупанти нібито викрадають українських дітей для використання їх у порноіндустрії. Кіберполіція з’ясувала, що це — черговий фейк від рашистів.

Про це повідомили в прес-службі Нацполіції.

Правоохоронці проаналізували опублікований у мережі контент і з’ясували, що дитина, яку нібито продавали для інтимних зустрічей, насправді народилася і живе в Росії, працює моделлю і рекламує одяг.

Водночас поліція встановила, що перше повідомлення про продаж викрадених в Україні дітей для "інтимних зустрічей" у РФ з’явилося на одному із закритих російських Telegram-каналів. Потім цього його поширили низка українських ресурсів, а з першоджерела цю інформацію видалили.

За даними правоохоронців, фото нібито "викраденої дитини"розміщені у вільному доступі, тож будь-хто міг використати його для створення бажаного контенту.

"Нацполіція вкотре наголошує, що Російська Федерація всіма можливими способами намагається дестабілізувати ситуацію в Україні. І чергова провальна ІПСО окупантів – яскраве тому підтвердження", — наголосили правоохоронці.

На ситуацію також відреагував Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець. Він, зокрема, подякував поліції за швидку реакцію та перевірку інформації.

"Однак, згідно з порталом "Діти війни" станом на сьогодні росіяни вбили 459 українських дітей, 919 — поранено, 348 — зникли безвісти, а кількість депортованих сягнула неймовірної цифри — 16 011 дітей! РФ навмисно поширює подібну інформацію, аби дестабілізувати ситуацію та вести брудну інформаційну війну", — наголосив Лубінець.

Нагадаємо, у мережі з'явилася інформація, що росіяни нібито викрадають українських дітей і знімають з ними відео сексуального характеру. Зокрема опублікували скріншот переписки, де рашист домовляється про продаж нібито вихованця українського дитбудинку років п'яти-шести.

Події, 03.02.2023 17:53